Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Αφού ανήκω στη φυλή του ποδοσφαίρου…

Έχω δηλώσει ότι ανήκω στην φυλή του ποδοσφαίρου, την πολυπληθέστερη αθλητική φυλή του πλανήτη. Και πολλοί με ρωτάνε «γιατί δεν γράφω για ποδόσφαιρο και ΑΕΛ».

Τι έγινε (;) λένε. Ξέχασες την πρώτη σου αγάπη, το ποδόσφαιρο; Οφείλω μια απάντηση η οποία μπορεί να μην «σκίσει τα μνημόνια» αλλά δικαιολογεί την μη συμμετοχή μου για ένα χρόνο. Η ενασχόληση μου με το μεγάλο μου πάθος, το ποδόσφαιρο συν το γεγονός ότι από τα 15 μου ήλπιζα ότι κάτι θα αλλάξει προς το καλύτερο, μου προσέδωσε τον χαρακτηρισμό του «ψώνιου». Άσχετα αν κανένας δεν μου το είπε κατάμουτρα. Οι δεκαετίες πέρασαν και με λύπη μου διαπιστώνω αυτό που και όλοι εσείς διαπιστώνετε καθημερινά. Κάθε πέρσι και καλύτερα. Όταν ξεκίνησα την ενασχόληση μου με τα κοινά του ποδοσφαίρου πίστευα ότι αντί το κατεστημένο να ελληνοποιεί κάθε Ρότσα θα δημιουργούσε μια υποτυπώδη έστω υποδομή για αξιοποιεί τα ταλέντα που πάντα ήταν άφθονα στην Ελλάδα. Όχι μόνο δεν το έκανε αλλά δολοφόνησε εν ψυχρώ κάθε δημιουργική προσπάθεια. Άνθρωποι με όνομα και επώνυμο (χωρίς ποδοσφαιρική κουλτούρα και ιστορία ή χωρίς να γνωρίζει κανείς τι επάγγελμα κάνουν και ζουν χλιδάτα διοικούν από διάφορες θέσεις το Ελληνικό ποδόσφαιρο) κυνήγησαν λυσσασμένα όποιον αιθεροβάμονα τολμούσε να δημιουργήσει κάτι αξιόλογο στα πρωταθλήματα της Super League και της Football League. Το αποτέλεσμα είναι να βλέπουμε ποδόσφαιρο κακής ποιότητας και αμφιβόλου εντιμότητας.
Υπήρξε πέρσι και ένα περιστατικό με το Γραφείο Τύπου της ΑΕΛ (δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο σ’ αυτό) που με απομάκρυναν από την ενασχόληση μου με αυτά που αγαπώ. Την ΑΕΛ και το ποδόσφαιρο.
Αλλά πόσο να αντέξεις από κάτι που αγαπάς τόσο πολύ; Και μπήκα πάλι στο “τρυπάκι”.
Το mustsport επανέρχεται έτοιμο για να δώσει τους δικούς του αγώνες. Έτσι με την βοήθεια κάποιων νέων συνεργατών θα συνεχίσουμε αυτό που είχαμε ξεκινήσει επτά χρόνια. Έναν αθλητικό ιστότοπο που μακριά από οπαδικούς φανατισμούς, συμφέροντα και συμπάθειες ή αντιπάθειες θα έχει σαν στόχο την πραγματική κριτική αλά και ενημέρωση των φιλάθλων και οπαδών της ΑΕΛ. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το mustsport δεν θα είναι ένα αθλητικό portal που θα καλύπτει την καθημερινή ειδησεογραφία . Έχει αρκετά τέτοια η Λάρισα, τα περισσότερα είναι πολύ καλά και δεν χρειάζονται άλλα. Θα είναι ένα ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ που κάθε Τρίτη με άρθρα, συνεντεύξεις και ρεπορτάζ, θα μεταφέρει τα γεγονότα σε δεύτερο χρόνο για να μπορούμε να τα κρίνουμε (θετικά ή αρνητικά) με καθαρό μυαλό και όχι με την φόρτιση που δημιουργεί το γεγονός την στιγμή που συμβαίνει. Και mustίγωμα σε όσους χρειάζεται. Μέσα από την ελευθερία έκφρασης όμως θα τηρήσουμε κάποιους κανόνες. Δεν θα θίγουμε προσωπικότητες, δεν θα βρίζουμε δεν θα «κράζουμε» χωρίς στοιχεία και γενικά θα δείξουμε την καλή ανατροφή μας (για να μην πάνε χαμένα τα Γαλλικά και το πιάνο με τα οποία όλοι μεγαλώσαμε, όπως έγραψα και στο mustmag.gr).  Η ιστοσελίδα που είναι μπροστά σας δεν είναι επιχείρηση (δεν έχει έσοδα ή έξοδα), ούτε ένα μέσο προβολής μόνο των προσωπικών μας απόψεων αλλά και απόψεων ανθρώπων που κάτι έχουν να πουν, ανθρώπων που είναι ζωντανά κύτταρα αυτής της ομάδας και γράφουν καθημερινά την ιστορία της. Και θέλοντας να έχει κάποια κοινωνική παρουσία –εκτός του αθλητισμού -  θα υποστηρίζει τις δράσεις της Εθελοντικής Ομάδας ΣΤΗΡΙΞΗ της οποίας το έργο είναι αρκετά αξιόλογο.
Παίκτες, προπονητές, παράγοντες και δημοσιογράφοι θα έχουν βήμα και θα εκφράζουν την άποψη τους ελεύθερα. Οι κριτές τους θα είστε εσείς και όχι εμείς.
Αλλά ας μην το κουράζουμε. Είναι απλά ένα διαδικτυακό αθλητικό ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ. Αλλά αυτό που πραγματικά σας αξίζει και κυρίως που αξίζει στην ΑΕΛ.
Τα υπόλοιπα θα τα δείξει ο χρόνος.
Φώτης Βακιρτζηδέλης
Σ.Σ.
Με την μεταγραφολογία ΔΕΝ θα ασχοληθούμε αλλά μόνο με τις μεταγραφές και θα τις κρίνουμε μέσα στο γήπεδο και όχι από τα βιογραφικά των παικτών.

Τελευταία Νέα...

 • Στην Ιταλία με την Εθνική Κορασίδων η Παναγιώτα Βλασιάδου +

  Η νεαρή τερματοφύλακας της Γυναικεία... Περισσότερα
 • ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΑΕΛ-ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ Π. ΚΟΥΚΟΥ +

  Ξεκίνησε η νέα ποδοσφαιρική σεζόν... Περισσότερα
 • Αρχίζει η νέα ποδοσφαιρική σεζόν για τις Γυναίκες της ΑΕΛ. +

  Την Πέμπτη 16 Αυγούστου αρχίζει... Περισσότερα
 • Ανακοίνωσε Κούσα η ΑΕΛ! +

  Ποδοσφαιριστής της ΑΕΛ θα είναι... Περισσότερα
 • Ανακοίνωσε Σχολή Ποδοσφαίρου η ΠΑΕ ΑΕΛ +

  Μία από τις σημαντικότερες μέρες... Περισσότερα
 • Μεγάλη συμφωνία Super League με «Μακεδονία Παλλάς» και «Σουρωτή» +

  Η Super League βρήκε χορηγό... Περισσότερα
 • 1

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα TV