Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Το κυνήγι του απωθημένου

 

Η παράξενη λογική του ελληνικού ποδοσφαίρου εμποδίζει τις σκέψεις για τίτλους σε ομάδες της επαρχίας, όπως είναι ο ΑΣΤΕΡΑΣ.

Επειδή όμως υπάρχουν και οι ευχάριστες εξαιρέσεις τύπου ΑΕΛ που το έχουν καταφέρει, μοιάζει ο αντίπαλος της Τρίτης να είναι και το πρότυπο των Αρκάδων που επιθυμούν να κερδίσουν συμπάθειες, φιλάθλους και το ποδοσφαιρικό κοινό της χώρας.

Η ΑΕΛ είναι αυτή που πήρε τρόπαια, δημιούργησε δυνατά σύνολα και έγραψε χρυσές σελίδες στην ιστορία του αθλήματος. Από την άλλη, οι τελευταίες χρονιές για τον ΑΣΤΕΡΑ φέρνουν διακρίσεις, επιτυχίες και τον έκαναν την ομάδα με τις περισσότερες ευρωπαϊκές συμμετοχές από οποιονδήποτε άλλο επαρχιακό σύλλογο. Τι λείπει από τον ΑΣΤΕΡΑ;

Ενας τίτλος, με το Κύπελλο να μοιάζει περισσότερο εφικτό. Μπορεί ηθικά να το έχει καταφέρει, όμως τα γραπτά μένουν. Και για να φτάσει στην διεκδίκηση του τροπαίου καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο μιας ομάδας που το έχει ζήσει.

Η διαφορά μιας κατηγορίας σε τέτοια παιχνίδια, λίγη σημασία έχει. Σε ματς των δύο αγώνων παίζει ρόλο η θέληση, το πάθος και η δίψα για διάκριση. Από την στιγμή που ολοκληρώθηκαν οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, ο ΑΣΤΕΡΑΣ ρίχνει το βάρος στις εντός των συνόρων αναμετρήσεις καθώς στόχος είναι η είσοδος στην πεντάδα του Πρωταθλήματος και φυσικά το μακρινό ταξίδι στο Κύπελλο.

Θα είναι αποτυχία αν για δεύτερη χρονιά η ομάδα του Στάικου Βεργέτη δεν καταφέρει να περάσει την φάση των «16», καθώς η περσινή σεζόν έφερε και τον αποκλεισμό από τον Ηρακλή. Φέτος, το εμπόδιο ονομάζεται ΑΕΛ και σίγουρα η κλήρωση δεν έφερε τον ευκολότερο αντίπαλο αλλά μία ομάδα που ζει για να πρωταγωνιστεί και ξέρει τον τρόπο για να το καταφέρνει.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ είναι δεδομένο πως θα κοιτάξει αυτά τα παιχνίδια με την σοβαρότητα που τους αρμόζει, δεν θα προχωρήσει σε πειραματισμούς και θα παλέψει για την πρόκριση με σκοπό το κυνήγι του απωθημένου που ονομάζεται Κύπελλο. Η μεγάλη διαφορά στην απάντηση της ερώτησης ποια είναι η κορυφαία επαρχιακή ομάδα στην Ελλάδα, έχει να κάνει με τους τίτλους και φέρνει πρώτη την ΑΕΛ.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ μεγαλώνει, γιγαντώνεται και καλείται να το καταφέρει. Αν είναι φέτος η χρονιά του θα φανεί στην πορεία. Η αρχή των δυσκολιών είναι στη Λάρισα με δύο υπέροχα παιχνίδια να μας περιμένουν! Καλή απόλαυση!

 

Κώστας Μακαρούνης

συντάκτης arcadiasports.gr

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα TV