Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Άφεση αμαρτιών…

Σε μια γενική συνέλευση όπου η προσέλευση μελών ήταν ελάχιστη, δεν ξεπερνούσαν τα 40, για ένα τόσο σοβαρό θέμα όσο η υπόθεση της αδειοδότησης της ΠΑΕ, η ερασιτεχνική ΑΕΛ έδωσε άφεση αμαρτιών στον Κώστα Πηλαδάκη για την διαχείριση του στην ΠΑΕ.

 

Αυτό προέκυψε από την ψηφοφορία στα πέντε σημεία στα οποία ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ ζήτησε. Όλα αυτά βέβαια έγιναν με σκοπό η ΠΑΕ ΑΕΛ να αδειοδοτηθεί για να μπορεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της SuperLeague.

Παρόντες απόντες

Στη Γενική Συνέλευση για ένα θέμα που «καίει» την ΠΑΕ, η ΑΕΛ εκπροσωπήθηκε από τους δύο αντιπροέδρους της, τους κ.κ. Λιόντο και Κιούση, αλλά και τον υπεύθυνου του γραφείου Τύπου. Η ΠΑΕ ΑΕΛ παρότι της είχε ζητηθεί να παρουσιάσει τα «αιτήματά» της από την ερασιτεχνική –στην οποία αρκετές φορές ο Αλέξης Κούγιας έχει επιρρίψει ευθύνες για την μη αδειοδότηση της ομάδας- αυτό που παρουσίασε ως θέση ήταν πως θα γίνει σεβαστό όποιο ψήφισμα ή απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.

Αν και η ερασιτεχνική ΑΕΛ είχε ζητήσει από την πλευρά Πηλαδάκη να υπάρχει εκπροσώπηση από έναν νομικό ώστε να εξηγήσει τα αιτήματα της πλευράς αυτής, εκπρόσωπος ήταν ο Μίμης Τσακμακίδης.

Με λίγα λόγια, οι δύο πλευρές που επιρρίπτουν ευθύνες στην ερασιτεχνική ΑΕΛ για την μη αδειοδότηση της ΠΑΕ δεν εξήγησαν νομικά αυτά που ζητάνε να κάνει το η ερασιτεχνική….

«Κοινό συμφέρον»

Ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής ΑΕΛ Νίκος Κυριακού κάνοντας την τοποθέτησή του μίλησε για το κοινό συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων πλευρών για την αδειοδότηση της ομάδας, μια περίπλοκη κατάσταση –όπως την χαρακτήρισε- επισημαίνοντας πως αφενός έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος, αφετέρου είναι πιθανό το ενδεχόμενο της αδειοδότησης.

Αρχικά υπήρξε έντονη συζήτηση για το αν η ΠΑΕ ΑΕΛ με μεγαλομέτοχο τον Πλεξίδα κατέθεσε όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την αδειοδότηση, με σημαντικότερο αυτό με το οποίο η ερασιτεχνική παραιτούνταν από το 10% των μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964, όπως είχε αποφασιστεί σε γενική συνέλευση του Αυγούστου του 2014. Αφού δόθηκαν οι εξηγήσεις από τον Νίκο Μπαλατσούκα που χειρίστηκε για λογαριασμό της ΠΑΕ το συγκεκριμένο θέμα τότε, οι τόνοι έπεσαν καθώς υποστηρίχθηκε πως το συγκεκριμένο έγγραφο κατατέθηκε κανονικά.

Τα 5 σημεία Πηλαδάκη

Στη συνέχεια ο δικηγόρος Βαγγέλης Καραναστάσης πήρε το λόγο και διάβασε τα πέντε σημεία που «αιτήθηκε» ο Κώστας Πηλαδάκης και τα ανέλυσε.

Στο πρώτο σημείο, ζητήθηκε να σταλεί από την ερασιτεχνική ένα έγγραφο στο Υπουργείο Ανάπτυξη όπου θα εξηγείται η αναγκαιότητα διαγραφής της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 από το ΓΕΜΗ.

Στο δεύτερο, να αιτηθεί η ερασιτεχνική ΑΕΛ την διαγραφή της ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 από το ΓΕΜΗ.

Στο τρίτο σημείο ζητήθηκε η ερασιτεχνική ΑΕΛ να μεταβιβάσει το 10% που της ανήκει στον Κώστα Πηλαδάκη και αφού αυτό νομικά δεν μπορεί να συμβεί, τότε ένα πληρεξούσιο με το οποίο ο Πηλαδάκης θα διαχειρίζεται αυτό το ποσοστό των μετοχών.

Το τέταρτο και ίσως σημαντικότερο σημείο, ήταν η Ερασιτεχνική ΑΕΛ να κάνει πρόσθετη παρέμβαση στην τριτανακοπή του Πηλαδάκη κατά του διαχειριστικού ελέγχου, κάτι –που όπως ανέλυσε ο Βαγγέλης Καραναστάσης- θα σημαίνει ταυτόχρονα πως υπάρχει συμφωνία με την διαχείριση του Πηλαδάκη στην ΠΑΕ. Η τριτανακοπή ήταν να συζητηθεί στις 15 Δεκεμβρίου, αλλά λόγω της αποχής των δικηγόρων λογικά θα συζητηθεί μέσα στον Ιανουάριο.

Ένα ακόμη σημείο ήταν, να υπάρξει σύμπνοια σε οποιονδήποτε νομικό-δικαστικό αγώνα αποφασίσει μία από τις τρεις πλευρές, ενώ «σφήνα» μπήκε και ένα έκτο που είχε να κάνει με την μηνυτήρια αναφορά της ερασιτεχνικής, η οποία όμως δεν μπορεί να αποσυρθεί.

Στα πέντε αυτά σημεία η γενική συνέλευση ψήφισε ναι.

Απωθημένα…

Το κλίμα πήγε να εκτροχιαστεί όταν στο βήμα ανέβηκε ο πρώην πρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΛ και νυν α’ αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ και αναφέρθηκε στο θέμα της αγοράς του προπονητικού κέντρου των Δένδρων ως αντιστάθμισμα των οφειλών της ΓΗΠΕΔΟ ΑΕ προς το σωματείο –μιας και ο Πηλαδάκης δεν είχε πλέον την οικονομκή δυνατότητα να αποπληρώσει τις δόσεις- κατηγορώντας κάποια μέλη της τότε διοίκησης πως έκαναν εγγραφές μελών ώστε η εισήγησή του να καταψηφιστεί και να μην αγοραστεί το προπονητικό κέντρο.

Μάλιστα κατηγόρησε την ερασιτεχνική πως λειτουργεί ως αντιπολίτευση σε κάθε διοίκηση της ΠΑΕ.

Σ’ αυτά απάντησε ο Γραμματέας της ερασιτεχνικής Γιώργος Νάκας, λέγοντας πως η απόφαση της γ.σ. τότε δεν ήταν να μην αγοραστούν τα Δέντρα, αλλά αγοραστούν στη διπλάσια τιμή της αντικειμενικής αξίας και όχι με 1 εκατομμύριο ευρώ που είχε εισηγηθεί ο Λιόντος.

Ενημέρωση και υπόσχεση

Στο τέλος υπήρχε και μια υπόσχεση από την πλευρά Τσακμακίδη, ότι υπάρχει διάθεση να ξανασυζητηθεί το θέμα των οφειλών της ΓΗΠΕΔΟ ΑΕ προς το σωματείο, αλλά σε νέα οικονομική βάση.

Θέμα προέκυψε και με τις εκκαθαρίσεις της νυν ΠΑΕ, καθώς από τα μέχρι τώρα εντός έδρας ματς η ερασιτεχνική δεν έχει πάρει ακόμη το ποσοστό που της αναλογεί, ενώ ειπώθηκε πως από τα πέντε πρώτα ματς έχει λαμβάνει το ποσό των 404 ευρώ, όπως ενημέρωσαν προφορικά από την ΠΑΕ, με τον Παναγιώτη Κιούση να ξεκαθαρίζει πως η ερασιτεχνική θα πάρει τα χρήματά της.

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα TV