Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Αντικρουόμενα τα θέλω Τσιώλη - Κούγια

Αν η είδηση του διαζυγίου ΑΕΛ-Τσιώλη έβγαινε μια βδομάδα νωρίτερα θα μου φαινόταν πολύ πιο λογικό.

 

Το ότι ήρθε χθες η αλήθεια είναι πως μου προξένησε κάποια μικρή εντύπωση. Εννοείται πως κανείς μας –εκτός των δύο, Κούγια και Τσιώλη- δεν γνωρίζει τι ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ τους και φτάσανε στο σημείο που φτάσαμε.

Είναι βέβαιο ότι θα ειπωθούν πολλά, πάρα πολλά και ήδη η προσωπική ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια δεν είναι τίποτε λιγότερο από μία ευθεία επίθεση στον Τσιώλη και επί τοις ουσίας αποτελεί το …επίπεδο 1 στην προσπάθεια που θα γίνει από την πλευρά της ιδιοκτησίας για να «μικρύνει» το όνομα του τέως –πλέον- τεχνικού της ΑΕΛ.

Εννοείται πως ότι υπέγραψαν από κοινού την ανακοίνωση για το …διαζύγιο δεν σημαίνει τίποτε, ιδιαίτερα για την πλευρά του ιδιοκτήτη. Άλλωστε η προσωπική του δήλωση προμηνύει ξεκατίνιασμα, αλλά και σήμα στα γνωστά άγνωστα παπαγαλάκια να πιάσουν δουλειά, να κάνουν αυτό που μόνο γνωρίζουν.

Νομίζω πως δεν χρειάζεται καν να επισημάνω πως τέτοιου είδους ενέργειες, πρακτικές και λογικές δεν έχουν καμία σχέση με την ΑΕΛ και αυτά που εκπροσωπεί, αλλά αυτά είναι …ψιλά γράμματα.

Πάμε παρακάτω όμως. Αλήθεια, ποιο μπορεί να είναι αυτό ή αυτά, που οδήγησαν στην εξέλιξη αυτή; Νομίζω πως τα πράγματα είναι απλά, πολλή απλά. Ο Τσιώλης ήθελε τα «κλειδιά» και ο Κούγιας θέλει και τις …κλειδαρότρυπες. Ο Τσιώλης ήθελε παίκτες και ο Κούγιας δεν ήθελε.

Και πως καταλήγω σ’ αυτό το συμπέρασμα; Μα οι προθέσεις του προπονητή για το ρόστερ είναι γνωστές στη διοίκηση περίπου από τις αρχές Μαρτίου, όταν και έδωσε μια έκθεση τόσο για το υπάρχουν έμψυχο δυναμικό της ομάδας, όσο και για το τι είδους παίκτες θα πρέπει να αποκτηθούν ώστε η ομάδα ν αλλάξει πραγματικά και ουσιαστικά επίπεδο.

Από την στιγμή λοιπόν που τα θέλω του Τσιώλη ήταν γνωστά εδώ και τόσο καιρό γιατί φτάσαμε εδώ; Μα γιατί θα ήταν ακόμη πιο παράλογο να γίνει η αποπομπή πριν την φιέστα ανόδου ή αμέσως μετά από αυτή.

Κατά την άποψή μου όλη η ουσία του …διαζυγίου βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας. Ρόστερ το οποίο διαθέτει 25 παίκτες από τους οποίους η πρόθεση του Κούγια είναι να διώξει ελάχιστους και να κρατήσει την ομάδα ως έχει.

Όσο για το ποιοι θα ήταν οι συνεργάτες, αυτό είναι ένα θέμα για γέλια. 

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα TV