Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Ρεζιλίκι Νο 2

Ακόμη ένα λαρισινό ντέρμπι στο μπάσκετ πέρασε στην ιστορία, αλλά και αυτό θα μας μείνει αξέχαστο για τα …καλούδια των παραγόντων και όσα ρεζιλίκια συνέβησαν εκτός παρκέ και γραμμών.

Σ’ ένα ματς που δεν είχε ουσιαστικά κανένα βαθμολογικό ενδιαφέρον –μιας και η ΑΕΛ είχε εξασφαλίσει την δεύτερη θέση και στο οποίο ο νικητής –ΓΣΛ- κέρδισε καθαρά με 80-70, την παράσταση «έκλεψαν» και πάλι οι καυγάδες και οι φασαρίες.

Μπορεί ξύλο να μη έπεσε –όπως στο ματς του α’ γύρου- αλλά και πάλι η ένταση –άνευ λόγου και αιτίας- κυριάρχησε και παρότι οι ομάδες της πόλης τερμάτισα στη δεύτερη και Τρίτη θέση της βαθμολογίας, πηγαίνουν το άθλημα πίσω, φέρνοντας σε αμηχανία –για να μην πω σε αηδία- τον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό του Αλκαζάρ για να παρακολουθήσει το ματς.

Η ένταση άρχισε από το ημίχρονο όταν υπήρξε καυγάς, έξω από το κλειστό, μεταξύ του μέλος της διοικούσας επιτροπής της ΑΕΛ Ηλία Φασούλα με τον Βαβάτσικο, πατέρα του παίκτη του Γυμναστικού. Ένταση που έδειχνε να κοπάζει με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων.

Η ένταση κλιμακώθηκε στο τέλος της αναμέτρησης μεταξύ των δύο, αλλά και μεταξύ του Γιώργου Νάκα με τον πρώην μάνατζερ της ΑΕΛ Γιάννη Πατέρα και τον πρώην μάνατζερ του Γυμναστικού Ανδρέα Κολτσίδα, οι οποίοι μάλλον θα βρίσκονται στο νέο Δ.Σ. του Γυμναστικού.

Μετά από λίγη ώρα η φασαρία κόπασε, αλλά το κακό για το μπάσκετ της πόλης είχε γίνει. Είναι καιρός να καταλάβουν όλοι τους πως το μπάσκετ δεν είναι χώρος για να βγάλουν τα προσωπικά του απωθημένα και εγώ τους. Είναι καιρός όλοι τους να καταλάβουν πως υπηρετούν και εκπροσωπούν δύο τεράστιες φανέλες και πως ενέργειες σαν κι αυτές στα μεταξύ τους ματς όχι μόνο δεν προάγουν το άθλημα, τις ομάδες τους και τους ίδιους, αλλά αντίθετα τα υποβαθμίζουν. Και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία που να εξηγεί ή να δικαιώνει τέτοιες ενέργειες.

Καλύτερος ο ΓΣΛ

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Γυμναστικός κέρδισε απόλυτα δίκαια. Σε όλη τη διάρκεια του ματς οι παίκτες του έχοντας μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη καθήλωσαν την κακή και μάλλον αδιάφορη ΑΕΛ. Άλλωστε με εξαίρεση το τελευταίο 5λρπτο του ματς προηγούνταν με διαφορά γύρο και πάνω από τους 20 πόντους.

Με Αμύντα στο μπαράζ

Η ΑΕΛ οφείλει να ξεχάσει αμέσως το ματς αυτό και κυρίως την αγωνιστική της εικόνα και να προσηλωθεί στον αγώνα μπαράζ για την άνοδό της στην Α2 Εθνική κατηγορία. Στο δρόμο της θα βρει τον Αμύντα, τον δεύτερο δηλαδή του νότιου ομίλου. Κατά πάσα πιθανότητα ο αγώνας μπαράζ θα διεξαχθεί μέσα στο σαββατοκύριακο, χωρίς να είναι ακόμη ακριβής η ημερομηνία, αλλά και ο τόπος διεξαγωγής του.

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα TV