Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Βετεράνοι αθλητές σε δράση και με… καύσωνα.

Ο αθλητισμός χρόνια δεν κοιτά όπως καταδεικνύουν περίτρανα οι βετεράνοι αθλητές του στίβου που ρίχτηκαν το Σαββατοκύριακο στη μάχη των μεταλλίων, στο πλαίσιο του 30ού Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βετεράνων Στίβου στο στάδιο Αλκαζάρ.

Τους αγώνες διοργάνωσε ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Λάρισας (ΣΥ.Β.Α.Σ.), υπό την αιγίδα της Ομοσπονδία Ελλήνων Βετεράνων Αθλητών Στίβου (Ο.Ε.Β.Α.Σ.) και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Λαρισαίων.
Τετρακόσιοι (400) αθλητές ηλικίας 35 ετών και πάνω αγνόησαν τις καιρικές συνθήκες με τις υψηλές θερμοκρασίες της εποχής και ρίχτηκαν στην μάχη των μεταλλίων αποδεικνύοντας ότι ο αθλητισμός δεν έχει ηλικίες.
Υπήρξαν κάποιες συμμετοχές που εντυπωσίασαν όπως αυτή του Οδυσσέα Σκαματζιούρα, 103 ετών από τα Γιάννενα στα 100 μέτρα. Αυτός είναι ο γηραιότερος αθλητής, ενώ στο Πρωτάθλημα θα αγωνιστεί και ο 45χρονος  εγγονός του,  στο άλμα εις μήκος.
Από την Λάρισα σημειώθηκε η μεγαλύτερη συμμετοχή όλων των εποχών με 56 συμμετοχές ενώ ο Χαράλαμπος Καλοτραπέζης που είναι ο μεγαλύτερος σε ηλικία αγωνίστηκε στα 100 και στα 200μ.

BETERANOI5Ο αθλητής από τον Πολύγυρο Χαλκιδικής που ανήκει στον Σύλλογο Βετεράνων Θεσσαλονίκης (δεν υπάρχει στον Πολύγυρο Σύλλογος) Στέλιος Καλαϊτζίδης που κέρδισε την 2η θέση σε δυο αγωνίσματα, στην σφυροβολία και στη σφαιροβολία, μας είπε: Για μας οι αγώνες αυτοί είναι πηγή ζωής. Μπορεί να μην έχουμε τις ίδιες επιδόσεις με αυτές που είχαμε παλιά αλλά το ότι βρισκόμαστε στον στίβο και αγωνιζόμαστε είναι το πιο σημαντικό. Τα μετάλλια έρχονται σε δεύτερη μοίρα μας δίνουν όμως την χαρά της νίκης και μια ηθική ικανοποίηση. Θέλω να συγχαρώ ειδικά τους μεγαλύτερους σε ηλικία αθλητές από όλη την Ελλάδα γιατί αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τις νέες γενιές. Είναι συγκινητικό να βλέπεις ανθρώπους 80 και 90 χρονών να αγωνίζονται πρώτα με την ψυχή τους και μετά με το σώμα. Εύχομαι να είμαστε όλοι καλά και να ανταμώσουμε ξανά όλοι οι συναθλητές στον επόμενο αγώνα.

BETERANOI3

BETERANOI1

BETERANOI2

BETERANOI4

Πρωτοσέλιδα

Πρόγραμμα TV